marți, iunie 26, 2007

FESTIVALUL FILMINUTE 2007



FILME DE EXCEPŢIE, JURIU DE
EXCEPŢIE ŞI LANSAREA EDIŢIEI
2007 A FESTIVALULUI FILMINUTE
Kevin Roberts - CEO al Saatchi & Saatchi, Michael Ondaatje – scriitor
premiat cu Booker Prize, şi alţii, se alătură juriului Filminute 2007

Despre Filminute
Având sediul în Londra, Marea Britanie, Filminute este festivalul internaţional de film de un minut,
consacrat să prezinte, premieze şi promoveze cele mai bune filme de un minut din întreaga lume.
Ediţia inaugurală Filminute 2006 a prezentat o listă finală cu filme din 8 ţări, ce au fost selecţionate
dintr-un total de înscrieri din 25 de ţări. Audienţe din peste 50 de ţări au vizionat şi votat online pentru a desemna câştigătorul Premiului din partea publicului. Juriul internaţional, compus din specialişti de renume din domeniul cinematografiei, artei, literaturii şi publicităţii, au desemnat premiul BEST FILMINUTE.
Termenul limită de înscriere în ediţia Filminute 2007 este 20 august, 2007. Pentru a înscrie un film sau
pentru a afla mai multe despre iniţiativa Filminute Vă rugăm să vizitaţi site-ul www.filminute.com.
Londra, Marea Britanie, 26 iunie, 2007 – Filminute, festivalul internaţional de film de un minut, a
anunţat componenţa de bază a juriului din ediţia 2007 a festivalului.
John Ketchum, preşedinte al juriului şi co-fondator Filminute a reunit un grup internaţional de
personalităţi de renume din industriile de film, literatură, artă şi comunicare. În luna septembrie a
acestui an, juriul Filminute va aplica experienţa şi cunoştinţele sale în determinarea câştigătorului şi
menţiunilor de onoare a premiului BEST FILMINUTE 2007.

Printre membrii juriului se numără:
Michael Ondaatje – romancier şi poet remarcabil, a cărui lucrare The English Patient („Pacientul Englez”), onorată cu Premiul Booker, a fost adaptată într-un film în regia lui Anthony Minghella, câştigător al Premiilor Oscar şi Bafta. Ondaatje este de asemenea autorul inestimabilei lucrări The Conversations: Walter Murch & The Art of Editing Film („Conversaţiile: Walter Murch şi Arta Montajului de Film”), unde acesta explorează rolul unic al specialistului în montaj în procesul de creare a unui film.
Kevin Roberts – CEO Worldwide al Saatchi & Saatchi, una din organizaţiile creative de top din întreaga lume, având 7000 de angajaţi în 83 de ţări. De asemenea, Roberts este autor al Sisomo: The Future on Screen („Sisomo: Viitorul pe Monitor”), volum ce analizează rolul central al imaginii (SIght), sunetului (SOund) şi mişcării (MOtion), cât şi impactul pe care îl au aceste elemente asupra accelerării conecţiunilor emoţionale în era digitală.
Samira Makhmalbaf – cineastă iraniană cu diverse premii la activ, a cărei film Sib (cunoscut şi sub denumirea de The Apple / „Mărul”) din anul 1998, a fost acceptat în selecţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes, ceea ce a transformat-o în cea mai tânără (18) regizoare ce obţine acest calificativ.
Dra Makhmalbaf a mai câştigat numeroase premii internaţionale, inclusiv premii din partea juriului de la Cannes, în 2000 şi 2003.
Klaus Eder – Secretar General al FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique), federaţia internaţională a criticilor şi jurnaliştilor prefesionişti de film, cu sediul în München. Premiile FIPRESCI, de o distincţie aparte, sunt acordate în cadrul celor mai importante festivaluri de film din întreaga lume.
Kenichi Kondo, Muzeul de Artă Mori, Tokio – în calitate de custode specializat în arta video, Kenichi Kondo are responsabilitatea de a întări accentul muzeului Mori asupra artei şi culturii contemporane prin diversele sale iniţiative, printre care evenimentul Bill Viola 2006 şi John Wood and Paul Harrison Show.
„În 2006, Filminute a inspirat şi entuziasmat audienţele cu acel format de un minut – în special atunci când un film avea un conţinut remarcabil ce rezona peste limita de un minut,” a declarat John Ketchum, co-fondator şi preşedinte al juriului Filminute. „Sunt foarte încântat de grupul de personalităţi pe care l-am reunit pentru 2007 şi abia aştept să văd felul în care ei vor juriza ceea ce va fi obligatoriu o serie şi mai impresionantă de filme selecţionate în finală.”
Anton Groves, a cărui producţie britanico-română „Line” a câştigat premiul BEST FILMINUTE 2006, afirmă că, în timp ce expunerea mondială şi creşterea volumului de muncă au constituit aspectul cel mai plăcut al participării la Filminute 2007, juriul a fost şi el un stimulent decisiv. „Personalităţi de top din industriile de film şi creative reprezintă nişte stimulenţi uriaşi. Atunci când ai la dispoziţie doar un minut ca să atragi cu un film atenţia acestor oameni, vei aborda la sigur această provocare cu şi mai multă seriozitate decât te aşteptai iniţial.”
Membru al juriului din ediţia Filminute 2006 şi director artistic al Institutului de Artă Contemporană din Londra, Ekow Eshun, spune că Filminute „a demonstrat un nivel înalt de editare şi o evoluţie calitativă a conţinutului generat de utilizatori (UGC). Filminute a stabilit un standard anume chiar din prima sa ediţie, iar eu sunt foarte curios să văd cât de sus se poate ridica acest standard.”

Termenul limită pentru înscrieri în festivalul Filminute 2007 este 20 august, 2007. Pentru a afla mai multe despre iniţiativa Filminute, Vă rugăm să vizitaţi http://www.filminute.com. De asemenea, vizitaţi pagina „Screening room”, pentru a viziona filmele câştigătoare de anul trecut.
John Ketchum, Director Executiv, Preşedinte al Juriului

Comments: Trimiteți un comentariu

<< Home
------------------------------------------------
Archives
Visit feeder.ro network
feeder.ro network
Opinion Polls & Market Research
la trecut (beta)

clandestino.ro

alternativ

Galerii foto
Archives
Mail
Igu
Logo

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Hosted by ETP

Get Firefox